Volledig scherm
Jesse Bosch in actie in de voorbereiding. © Reinier van Willigen

Jesse Bosch maakt debuut voor FC Twente: ‘Ging prima voor mijn gevoel’

GROESBEEK – In de tweede helft viel er woensdagavond weinig meer te genieten bij De Treffers – FC Twente. Hoogtepunt was het debuut van Jesse Bosch, die na een ruim uur spelen Lindon Selahi verving en dat verdienstelijk deed. De 19-jarige middenvelder uit De Lutte was blij na de 2-0 zege.

Dinsdag hoorde Bosch, die in de voorbereiding al veel speeltijd kreeg, dat hij bij de selectie zat. ,,Dat is al mooi, maar je hoopt natuurlijk maar op één ding en dat is je debuut maken. Ik wist dat er mogelijkheden waren, omdat de andere spelers een druk programma hebben gehad”, aldus de middenvelder.

Verdedigen

Dat hij gelijk al een ruim half uur mocht meedoen, stemde Bosch positief. ,,Ik mocht echt meedoen aan de wedstrijd. Het ging prima voor mijn gevoel. Ik kreeg de opdracht om gewoon mijn ding te doen. Goed verdedigen, de bal naar de goede kleur spelen en de nul houden. Dat is aardig gelukt.”

Kans

Bosch, die het liefste op ‘8’ of achter de aanval speelt, koestert zijn debuut en hoopt dat hij de stijgende lijn de komende periode blijft vasthouden. ,,Ik maak mijn minuten nu vooral in Jong FC Twente. Ik ga zo door en hoop snel op meer minuten. We hebben een prima middenveld staan, maar als er een kans is dan wil ik die pakken. Je moet er altijd klaar voor zijn.”