Volledig scherm
PREMIUM
Uwais Goelab werd voor de ogen van zijn pupillen ernstig mishandeld. © Frans Paalman

Jeugdspeler FC Twente verdacht van mishandelen Zwolse voetbaltrainer

Een van de vier minderjarige Zwollenaren die zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de zware mishandeling van SV Zwolle-trainer Uwais Goelab is een jeugdspeler van FC Twente. Samen met de eerder gearresteerde 19-jarige verdachte uit Dordrecht zijn er nu vijf verdachten.

Volledig scherm
Wijkagent Mark Hulleman. © Mark Hulleman

,,We hebben tegen zeker drie van deze verdachten een sterke bewijslast,’’ zegt de Zwolse wijkagent Mark Hulleman. ,,De rechter commissaris had de meerderjarige verdachte al in bewaring gesteld en heeft dat ook later besloten bij één van de minderjarige verdachten. Dat gebeurt niet zomaar, zeker niet bij minderjarigen.’’ Over een andere minderjarige verdachte moet de rechter commissaris nog besluiten. De overige twee jongens zijn voorlopig vrijgelaten maar blijven wel verdachten.

Deze jongens behoren tot de vriendengroep rondom het zaalvoetbalteam Young Boys. Dit team nam deel aan de competitie voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar van de WRZV Zaalvoetbalvereniging in Zwolle. Hierin zitten ook jeugdspelers van PEC Zwolle en FC Twente bij.