Volledig scherm
Jelle van Benthem maakt de overstap van FC Twente naar Heracles Almelo. © Heracles Almelo

Jeugdspeler verkiest Heracles boven FC Twente

ENSCHEDE - Jelle van Benthem maakt per direct de overstap van FC Twente naar Heracles, waar hij een tweejarig contract heeft getekend met de optie voor nog een seizoen. Hij komt transfervrij over.

De Hengeloër laat op de website van Heracles weten blij te zijn met de overstap naar Almelo. „Ik ben ontzettend trots en heb zin om hier aan de slag te gaan. Ik wil stappen maken en mezelf verder ontwikkelen. Dat verwacht ik bij Heracles Almelo te kunnen doen. Mijn uiteindelijke doel is om hier basisspeler te worden.”

Talentvol

Technisch manager Mark-Jan Fledderus is ervan overtuigd dat Van Benthem op den duur de stap naar het eerste elftal kan maken. „Hij krijgt bij ons de tijd en begeleiding om zich verder te ontwikkelen. Jelle is een talentvolle voetballer en heeft in de gezamenlijke jeugdopleiding bewezen te beschikken over veel kwaliteiten.”

Trainingskamp

Van Benthem zou aanvankelijk dinsdag met FC Twente op trainingskamp gaan naar De Lutte. De 19-jarige centrale verdediger had een aanbieding van beide clubs op zak, maar kiest voor de Almelose eredivisionist. Hij kwam in de eerste twee oefenduels van Twente beide keren een helft in actie. In het verleden speelde Van Benthem bij ATC'65 en doorliep hij de gehele jeugdopleiding van Twente. 

Ook was hij actief in het Nederlands elftal onder 16 jaar. Door een blessure miste hij vorig jaar bijna het gehele seizoen, maar in de voorbije weken trainde en speelde hij zonder problemen bij de eerste selectie.