Volledig scherm
Achterste rij: Jonah te Fruchte, Luca uit het Broek, Dani Tijman, Tije van den Beld, Robin van Duiven, Aymen Sliti, Mats Rots. Voorste rij: Peter Quispel, Brian du Gardijn, Jeppe Wijnreder, Pim van Affelen van Saemsfoort, Liam Vasterink, Joris Eppink. Op de foto ontbreekt: Stan Struijk. © FC Twente

Jeugdteam FC Twente vliegt wereld over voor oefentrip

AudioENSCHEDE - Een jeugdteam van FC Twente staat op het punt van een bijzondere voetbalreis. FC Twente onder 12 vertrekt woensdagmiddag voor een internationaal toernooi richting Zuid-Korea. 

De jeugdspelers, tussen de 11 en 12 jaar oud, zullen zich even een echte profvoetballer wanen. Het team stapt woensdag op uitnodiging in het vliegtuig, voor een lange reis richting het Koreaanse Yeongdeok. Dat ligt op vijf uur rijden van de plek waar nu gestreden wordt om Olympische medailles.  

Profbeleving

In Yeongdeok wacht een voetbaltoernooi tegen leeftijdgenoten uit Korea, China en Japan. FC Twente is naast Sporting Lissabon het enige Europese team dat deelneemt aan het toernooi.  "Tijdens zo’n week ervaar je hoe het is om later te leven als een profvoetballer", vertelt Luc Stolker, coördinator onderbouw Voetbalacademie. "Reizen, trainen, wedstrijden spelen, vervolgens herstellen en snel weer klaar moeten zijn voor de volgende wedstrijd. Zo zou het voetballeven er later voor deze spelers uit kunnen gaan zien." 1Twente Enschede sprak met Stolker. Beluister dat item hierboven terug.

De club geeft aan dat jeugdteams vaker deelnemen aan internationale toernooien, maar dat een trip als deze tamelijk uniek is. "Zo’n toernooi wordt ons kosteloos aangeboden, reis en verblijf worden volledig door de organisatie betaald”, zegt hoofd opleidingen Michel Jansen. “Als opleiding zijn we niet specifiek op zoek naar dit soort toernooien, maar het is mooi dat ze aan je denken en je gevraagd wordt."

FC Twente onder 12 wordt getraind door Job Lamberink.