Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Jill Roord (17) uit Oldenzaal maakt Oranje-debuut in Twents getinte interland

ALMELO – Jill Roord heeft zaterdagavond haar debuut gemaakt in het Nederlands elftal voor vrouwen. Roord was in het goed gevulde Polman Stadion basisspeelster in de met 7-0 gewonnen oefeninterland tegen Thailand.

Debuut in achtertuin

Roord, een 17-jarige middenvelder van de vrouwen van FC Twente, zat al eerder bij de selectie maar moest tot nu toe genoegen nemen met een plaatsje op de bank of tribune. Zaterdag in Almelo gunde bondscoach Roger Reijners de Oldenzaalse een basisplaats. En zo debuteerde Roord in haar eigen Twente voor het Nederlands elftal.

Wel kansen, geen goal

Het verhaal was helemaal mooi geweest als Roord ook nog gescoord had tijdens haar debuut. De Twentse kreeg tegen Thailand – net als Oranje WK-deelnemer komende zomer - twee goede kansen. Een kopbal miste echter wat kracht en een inzet was dichtbij was niet zuiver genoeg. Na een uur spelen werd Roord naar de kant gehaald.

Simpel langs Thailand

De vrouwen van Oranje kenden op het Almelose kunstgras weinig problemen met de Aziatische tegenstander. Oranje was veel beter en liep voor rust al simpel weg. Voormalig FC Twente-speelster Sherida Spitse opende de score. Daarna brachten Middag, Bakker en Martens de score naar 4-0. FC Twente-aanvoerster Anouk Dekker, na rust ingevallen, zorgde voor de vijfde Oranje-goal. Het werd uiteindelijk: 7-0

Nederland – Thailand 7-0 (2-0)

15. Spitse 1-0, 26. Middag 2-0, 61. Bakker 3-0, 63. Martens 4-0, 74. Dekker 5-0, 78. Middag 6-0, 90. Van de Ven 7-0.

Toeschouwers: 5.000

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement