Volledig scherm
© Lars Smook

Joachim Andersen niet met Denemarken naar Rio

ENSCHEDE - FC Twente-verdediger Joachim Andersen gaat niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. FC Twente heeft hem gevraagd af te zien van deelname.

Andersen zou de eerste twee competitiewedstrijden missen als hij zou afreizen naar Rio. Aanvankelijk kreeg Andersen toestemming om met het Olympisch team van Denemarken mee te reizen, maar FC Twente heeft zich bedacht.

Opnieuw bekeken
“In principe is het uitstekend voor de ontwikkeling van een jonge speler om ervaring op te doen op een dergelijk platform. Maar nu meer Deense spelers hebben afgezegd, hebben we de situatie opnieuw bekeken”, zegt technisch manager Ted van Leeuwen van FC Twente op de website van de club.

Sterkhouders
“Gezien de erg veranderde omstandigheden bij het Deense elftal, zijn we met ons allen tot de conclusie gekomen dat het beter is dat we Joachim niet naar Rio laten gaan. Hij bovendien is een van onze sterkhouders en wij willen hem er vanaf de start van de competitie bij hebben.”

Focus
Joachim Andersen zegt begrip te hebben voor het standpunt van de club. “Zelf wil ik me ook graag focussen op de competitie. Het wordt een belangrijk seizoen, zowel voor de club als voor mezelf. Ik richt mij nu volledig op FC Twente en de start van de competitie op 6 augustus.”

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo