Volledig scherm
Jong Ajax zette FC Twente eerder dit seizoen voor schut. © Lars Smook

Jong Ajax - FC Twente naar maandag 29 april

ENSCHEDE - De KNVB heeft een nieuwe datum bekend gemaakt voor het duel tussen Jong Ajax en FC Twente. De wedstrijd gaat naar maandag 29 april. Het duel begint om 20.00 uur op De Toekomst. Aanvankelijk zou het duel afgelopen vrijdag worden gespeeld.

De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam zetten toen echter een streep door het duel waarin FC Twente kampioen kon worden. De gemeenten hielden namelijk rekening met ernstige wanordelijkheden, waardoor besloten werd om de wedstrijd af te gelasten.

Opvallend is dat het duel tussen de beloften van Ajax en FC Twente nu een dag voor het Champions League-duel Tottenham Hotspur - Ajax wordt afgewerkt. Voor FC Twente betekent het dat er na het duel met Jong Ajax nog één duel in de Keuken Kampioen Divisie rest. Op 3 mei sluit de ploeg van Marino Pusic het seizoen thuis af tegen SC Cambuur. Vrijdag wacht eerst nog een uitduel bij NEC in Nijmegen.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: