Volledig scherm
Jong FC Twente verloor in Hengelo met 3-0 van FC Groningen. © Leon ten Voorde

Jong FC Twente onderuit tegen FC Groningen: 0-3

HENGELO - Jong FC Twente verloor dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen. Het werd 0-3 in Hengelo. Alle goals vielen na rust.

Voor de beloftenploeg was het de eerste wedstrijd van de competitie. Voor rust was FC Groningen beter maar bleven doelpunten uit. Een vrije trap belandde via Jeffrey de Lange tegen de paal maar dat was de enige kans voor de bezoekers.

Vijf minuten na rust zette Romano Postema Groningen op voorsprong.  Acht minuten later was het 0-3 door doelpunten van Thijs Dallinga en Daniël van Kaam. Het was de nekslag voor FC Twente, dat nog wel mogelijkheden kreeg maar niet kon scoren.

Jong FC Twente - Jong FC Groningen 0-3 (0-0)
Score: 50. Postema 0-1, 54. Dallinga 0-2, 58. Van Kaam 0-3
Gele kaarten: Terziqi en Bosch (Jong FC Twente)

Jong FC Twente: De Lange, Terziqi, Hilgers, Oosterwolde, Laukart (65' Everink), Holscher (65' Agca), Van Leeuwen, Wieffer, Roossien (71' Sluiter), Bosch, Witbreuk.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.