Volledig scherm
Fenna Kalma © BSR Agency

Kalma doet oude club pijn: zege FC Twente Vrouwen

HEERENVEEN - Fenna Kalma was vrijdagavond weer eens belangrijk voor FC Twente Vrouwen. De spits boog op bezoek bij SC Heerenveen met twee goals een 1-0 achterstand om. Vlak voor tijd vond ook Renate Jansen nog het net: 1-3.

Het was voor Kalma, geboren Friezin, een bijzondere avond. Voor het eerst stond ze dit seizoen tegenover Heerenveen, de club waar ze de afgelopen drie seizoenen onder contract stond.

Aftastend begin

Na een aftastend begin aan beide kanten tikte Quinty Sabajo de 1-0 binnen. Al snel daarna maakte Kalma met een kopbal de 1-1.

1-2 en 1-3

Na rust bleven meer goals lange tijd uit. Na ruim een uur werd dan toch de derde treffer op het scorebord gezet. Na een overtreding in het strafschopgebied op Ashleigh Weerden, scoorde Kalma vanaf elf meter de 1-2. Renate Jansen maakte er even later nog 1-3 van. Het was voor Twente de eerste competitiezege sinds begin september. ADO en Alkmaar deelden de punten (1-1), waardoor Twente naar de gedeelde tweede plek klom. Zondag is de topper Ajax - PSV.

Eredivisie Vrouwen

SC Heerenveen - FC Twente 1-3 (1-1).
Score: 37. Sabajo 1-0, 43. Kalma 1-1, 67. Kalma 1-2 (pen.), R. Jansen 1-3.

FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Darnoud, Wilms, R. Jansen (89. Ellouzi), Van den Goorbergh (65. Vanmechelen), B. Jansen, Kalma, Weerden.