Kansen voor FC Twente tegen Ajax? ‘Garcia moet opportunistischer durven spelen’

Ballen VerstandENSCHEDE/ALMELO - FC Twente treft zondag koploper Ajax in de Grolsch Veste. Heracles Almelo speelt tegen het kwakkelende ADO Den Haag. Clubwatchers Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar blikken vooruit op de aankomende wedstrijden. 

Al wekenlang is er geen kaartje meer te krijgen voor de wedstrijd FC Twente - Ajax. “Dat is mooi”, zegt Ten Voorde. “Ik denk niet dat FC Twente moet gaan breien tegen Ajax. Ze moeten gewoon wat optimistischer gaan spelen.” Ook pleit Ten Voorde voor de terugkeer van Brama in het elftal. 

Heracles neemt het zaterdagavond op tegen ADO Den Haag. “Het is geen wedstrijd die Heracles zomaar wint", zegt Wagenaar. “Bij ADO Den Haag staat de trainer ook onder druk. Ik denk dat het daar pas begint te lopen als Groenendijk weg is.”

Volledig scherm
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.