Volledig scherm
Jade Adan, keepster FC Twente Vrouwen. © FC Twente Media

Keepster Jade Adan keert terug bij FC Twente Vrouwen

TRANSFERENSCHEDE -  FC Twente Vrouwen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jade Adan. De Brabantse sluitpost moet in Enschede de tweede doelvrouw worden, achter talentvolle keepster Dapnhe van Domselaar.

Twente was al een tijd op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende Nicky Evrard. Met Adan hebben de Enschedeërs de geschikte kandidaat gevonden. De 22-jarige Adan stond al eens eerder onder de lat bij de Tukkers, in de periode 2015 t/m 2017. Daarna vertrok ze naar Achilles’29, waar de Brabantse keepster al vroeg in het seizoen een zware knieblessure opliep.

Volledig scherm
Jade Adan in actie namens FC Twente in 2017. © Ron Jonker
Volledig scherm
Jade Adan in haar tijd bij Achilles’29, waar ze al vroeg in het seizoen een zware knieblessure opliep. © Jeroen Meuwsen / Orange Pictures

Champions League

‘‘Ik ben FC Twente ontzettend dankbaar dat zij mij het vertrouwen en de kans geven om weer fit te worden en er aan te werken om weer terug te komen op mijn oude niveau’’, zegt Adan. ‘‘Destijds voelde het bij FC Twente Vrouwen ontzettend vertrouwd en daarom voelt het nu ook weer goed om weer in Twente te zijn. Daarbij is het extra mooi dat we Champions League gaan spelen, daar kijk ik erg naar uit.’’

  1. Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!
    PREMIUM
    VOORBESCHOUWING

    Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!

    ENSCHEDE/ALMELO - Na een jaar afwezigheid is de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo weer terug. De Enschedeërs zijn het seizoen uitstekend begonnen en kunnen bij een overwinning zelfs de koppositie in de Eredivisie pakken. Heracles Almelo had een stroeve start, maar wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Beide clubs verkeren dus in vorm. Wie gaat er vanavond met de overwinning vandoor?