Volledig scherm
Joel Drommel mist alleen het duel van komende zaterdag tegen TOP Oss. © Emiel Muijderman

KNVB brengt straf Drommel terug tot een duel

ENSCHEDE - Joël Drommel hoeft maar een wedstrijd langs de kant te zitten. De KNVB heeft donderdagmiddag de sanctie teruggebracht van twee duels naar een wedstrijd. Dat betekent dat de doelman van FC Twente alleen de wedstrijd van zaterdag tegen TOP Oss mist.

Drommel kreeg deze week een speelverbod  voor twee duels opgelegd, omdat hij het trainingskamp van Jong Oranje verliet toen hij hoorde dat hij derde keeper was. Drommel gaf de voorkeur aan zijn club Twente waar hij op dit moment eerste doelman is. 

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal KNVB, reageerde via de website van de KNVB als volgt op de nieuwe sanctie. „Om FC Twente snel duidelijkheid te geven, hebben we in eerste instantie het FIFA-reglement zoals het is toegepast op de situatie. Volgens dat reglement zou Drommel door het afhaken bij Jong Oranje niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna. Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen. Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft laten te gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten.”

Gecompliceerd

Ted van Leeuwen, technisch directeur van Twente, zegt  dat het goed is dat er voor speler, club en bond nu duidelijkheid is. „FC Twente was op de hoogte van de reglementen en de speelruimte die FIFA de nationale bonden biedt”, aldus Van Leeuwen. „En de zaak lag gecompliceerder dan menigeen dacht. We zijn overigens content met de flexibele houding die de KNVB betracht heeft. De bond heeft de nuances aangevoeld en het sportieve belang laten prevaleren.”