Volledig scherm
© Lars Smook

KNVB laat FC Twente degraderen, club schakelt advocaat in

ENSCHEDE – FC Twente is volledig overrompeld door de sanctie van de KNVB om de club terug te zetten naar de eerste divisie. De club heeft per direct een advocaat ingeschakeld, om de uitspraak te bestuderen.

De Tukkers zijn woensdagmiddag op de hoogte gebracht van de uitspraak van de licentiecommissie. Later op de dag volgt de verklaring van de KNVB (17.00 uur), een uur later geeft FC Twente tekst en uitleg.

Volgens de huidige reglementen van de bond is een degradatie naar de Jupiler League niet mogelijk. Dat bevestigt de directeur van NAC op Twitter. Ook bij Heracles was er volop verbazing, omdat de bond vorige week aankondigde het voorstel van degradatie bij de eerstvolgende vergadering betaald voetbal in te brengen.

Volg alle ontwikkelingen over FC Twente in ons LIVEBLOG

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.