Volledig scherm
Hakim Ziyech. © ANP

Kogel door de kerk: Ziyech tekent bij Ajax

Na maanden van geruchten en allerlei perikelen is de kogel door de kerk: een dag voordat de transfermarkt op slot gaat is Hakim Ziyech verkocht. Als de medische keuring geen roet in het eten gooit, tekent Ziyech aan het eind van de dinsdagmiddag voor 5 jaar bij Ajax.Beide clubs maken de overgang in de loop van de ochtend officieel.

Er is een bedrag van om en nabij de 11 miljoen euro met de transfer gemoeid. Veertig procent van het transferbedrag gaat naar sc Heerenveen, de vorige club van de speler, en het kamp-Ziyech. Dat betekent dat FC Twente ongeveer 8 miljoen overhoudt aan de transfer van de Marokkaanse spelmaker.

Ziyech werd twee jaar geleden door Twente voor de neus van Feyenoord weggekaapt bij Heerenveen. Twente kreeg destijds een boete van 45.000 euro omdat het als categorie 1 club geen toestemming voor die transfer had gevraagd.

Ster
Ziyech groeide in de twee jaar bij Twente uit tot de ster van het elftal. Hij maakte 30 goals en leverde tal van assists. Afgelopen zaterdag tegen Sparta nam hij afscheid met twee goals. Toen al was duidelijk dat hij zijn laatste wedstrijd had gespeeld. In het weekend probeerde het Engelse Swansea Ajax nog af te troeven, maar Ziyech had een duidelijke voorkeur voor Ajax. Met die club bereikte hij vrijdag al een persoonlijk akkoord.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo