Volledig scherm
Er werd afgelopen weekeinde nog hard gewerkt aan het in gereedheid brengen van sportpark Het Diekman voor de voorronde Champions League bij de vrouwen. © Lars Smook

Kunstgras Diekman Enschede goedgekeurd voor Champions League vrouwen

ENSCHEDE – Het nieuwe kunstgrasveld op sportpark Het Diekman is goedgekeurd door de Europese voetbalbond UEFA. Dit betekent dat de vrouwen van FC Twente er de komende week één van de wedstrijden in voorronde van de Champions Leagues kunnen spelen.

Deskundigen van het bureau KIWA ISA oordeelden maandag dat het splinternieuwe kunstgras veld in Enschede aan de eisen voldoet die nodig zijn voor een zogeheten FIFA PRO-certificaat. Zoals zaterdag gemeld, was het veld met stoom en kokend water aangelegd op Het Diekman, waar de vrouwen van FC Twene – naast SC Enschede en Zuid-Eschmarke - met ingang van komend seizoen gaan spelen. Nadat de UEFA eerder de kunstgrasvelden van Sparta Enschede en Achilles’12 (Hengelo) afkeurde, vreesde FC Twente voor de keuring van maandag. Maar dat ging dus allemaal goed.

Armeniërs willen niet

FC Twente had ook tegen de vrouwen van FC Alashkert uit Armenië willen spelen op het kunstgras van Het Diekman. Maar de club uit Armenië weigert op kunstgras uit te komen en wil alleen op een echte grasmat spelen. Dat recht hebben de Armeniërs, zo heeft de UEFA bepaald. Nu spelen de vrouwen van FC Twente alleen op dinsdag 13 augustus op het kunstgras van Het Diekman. Dat gebeurt dan tegen de Poolse vrouwen van Górnik Leczna, die geen bezwaar hebben tegen spelen op een kunststof mat.

Hoofdtoernooi

Bij de voorronde Champions League wordt er door 40 teams gestreden om de laatste 10 plekken in het hoofdtoernooi. Alleen de groepswinnaars uit de poules van vier stromen dus door naar het hoofdtoernooi, waaraan in totaal 32 teams gaan meedoen.

Speelschema

De voorronde-CL begint woensdagavond om 18.30 uur met de wedstrijden FC Twente-FC Alashkert (veld GFC Goor) en Besiktas – GKS Górnik Leczna (veld Vosta). Het resterende programma: zaterdag 10 augustus, 18.00 FC Twente – Besiktas (veld Vosta) en Górnik Leczna-FC Alashkert (veld GFC Goor). Dinsdag 13 augustus, 18.30 uur, FC Twente - Górnik Leczna (veld SC Enschede) en FC Alashkert-Besiktas (veld GFC Goor).