Volledig scherm

Leestip | Ooit weggestuurd bij FC Twente, nu ploeggenoot van Totti

ENSCHEDE - In de winter betaalde het grote AS Roma 3 miljoen euro voor hem. Dit is het wonderlijke verhaal van een 20-jarige jongen uit Enschede, Ismail H'Maidat.

Trainen met Totti
Velen zullen hem niet kennen, maar de Enschedese voetballer staat volgend seizoen echt bij AS Roma op het veld. "Zie je al het voor je? Dat ik in de voorbereiding meetrain met Totti en al die andere sterren? Dat gaat dus gebeuren. In augustus sluit ik aan bij de eerste selectie van AS Roma", vertelt hij zelf.

Het verhaal van Ismail H’Maidat laat zich schrijven als een jongensboek. Sportclub Enschede, FC Twente, Turnhout, Westerlo, Leuven, Genk, Crystal Palace, Anderlecht, Brescia en nu Ascoli: het rijtje is nu al duizelingwekkend, en dat terwijl de middenvelder nog maar aan het begin van zijn loopbaan staat. „Achter elke stap zit wel een verhaal”, zegt hij.

AS Roma kocht H'Maidat deze winterstop en verhuurde hem direct aan Ascoli uit de Serie B. De verhuisdozen hoeft hij niet eens allemaal uit te pakken, want na de zomer trekt hij naar het majestueuze Rome, de stad van het grote AS Roma, dat hem voor maar liefst vier jaar vastlegde.

Lees hieronder verder of klik HIER

Lees volledige artikel via de website

Wie is t H'Maidat?
De jonge voetballer is al jaren onderweg, maar zijn Twentse tongval verraadt nog altijd zijn afkomst. Ismail H’Maidat is een kind van de Wesselerbrink, de wijk in Enschede-Zuid waar hij opgroeide met zijn vriendin, met wie hij inmiddels een kindje van 2 jaar heeft. „Al mijn familie woont nog in Enschede”, zegt hij. Zelf heeft hij onlangs nog een appartement in de binnenstad van Enschede gekocht.

FC Twente-fan
Op jonge leeftijd wordt hij als voetballertje van Sportclub Enschede gescout door FC Twente. De profclub stuurt hem echter op 12-jarige leeftijd alweer weg. Te lastig, is het verhaal. Daarna komt hij dus voor veel clubs uit, onder meer in België omdat zijn vader daar werk krijgt.

De Tukker hoopt stiekem desondanks nog altijd ooit in het rood van FC Twente te spelen. "Wie weet sta ik straks wel weer bij Twente op de stoep als Roma me een jaar wil verhuren. Want ondanks het feit dat ik het nu geweldig voor elkaar heb, baal ik er nog steeds van dat ik bij mijn eigen club nooit in het eerste heb gespeeld. Ik volg de wedstrijden van Twente hier in Italië ook nog steeds op de voet.”

Volledig scherm

Beste van het beste
Oud-FC Twente-speler René Sterken geldt tegenwoordig als vertrouwenspersoon van H’Maidat en is voormalig scout van FC Twente. Hij droeg onder meer ook Karim El Ahmadi, Tjaronn Chery en Denis Turuc aan bij Twente. „Ismail was het beste van het beste. Zijn techniek, zijn balbehandeling. Als hij goed begeleid zou worden, zou hij een heel eind kunnen komen.”

Dingetjes
En op dat laatste punt ging het volgens Sterken mis bij FC Twente. „Ismail heeft z’n dingetjes gehad en is terecht aangepakt. Maar om hem nou weg te sturen op die leeftijd. Je ziet vaak dat de beste spelers lastig zijn. Hoeveel jongens zijn er wel niet bij Ajax weggestuurd en groeiden elders uit tot een goede speler?”

Volledig scherm
Ismail H'Maidat, kind van de Wesselerbrink
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement