Volledig scherm
Fred Friday speelde de eerste helft. Ook Alexander Laukart (rechts) kwam in actie, hij kwam de tweede helft in actie. © BSR Agency

Maria en Friday trefzeker bij Jong FC Twente

BELOFTENHENGELO - Fred Friday heeft maandagavond zijn eerste doelpunt gemaakt in het shirt van FC Twente. De 23-jarige spits was trefzeker bij de beloften, in de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II (4-1). Ook Michaël Maria kwam tot scoren.

Friday viel vrijdag bij Sparta Rotterdam (3-0 winst) een half uur voor tijd in. Het was zijn eerste optreden voor de Tukkers. Bij de beloften speelde de huurling maandagavond 45 minuten mee. Daarin was hij meteen trefzeker. Vlak voor rust scoorde Friday de 2-1. Ook Oussama Assaidi maakte speelminuten. De buitenspeler kwam net als Friday de eerste helft in actie.

Doelpunt Maria

Na de pauze liep Twente met invallers Tim van de Schepop en Alexander Laukart uit naar 4-1. Een opvallende doelpuntenmaker was Michaël Maria. Hij zit al lange tijd niet meer bij de eerste selectie. Met zijn doelpunt was er voor hem maandag dus weer eens een succesje.

Jong Twente - Jong Willem II 4-1 (2-1).

Score: 29. Fernandes 1-0, 38. Tilburgs 1-1, 43. Friday 2-1, 77. Zerrouki 3-1, 84. Maria 4-1.

Jong FC Twente: Brondeel, Wieffer, Browning, Felix, Maria, Roemeratoe, Fernandes, Zerrouki, Friday (46. Van de Schepop), Assaidi, (46. Laukart) Trotman {80. Taha).