Marino Pusic stuurt zijn ploeg in de wedstrijd tegen Telstar
Volledig scherm
Marino Pusic stuurt zijn ploeg in de wedstrijd tegen Telstar © BSR Agency

Marino Pusic verrast met keiharde uithaal

ENSCHEDE - FC Twente zette vrijdag weer een stap naar het kampioenschap en dus zou je een blije trainer na afloop verwachten. Niets was minder waar. Marino Pusic liet in een interview op NPO1 radio zijn frustraties gaan en haalde fors uit naar zijn werkgever en de regionale media. 

De verbale uithaal van Pusic kwam onverwacht, omdat Twente dichtbij de titel is en geen onrust kan gebruiken. Maar uitgerekend de trainer zelf zette vrijdagavond de verhoudingen op scherp in een interview op de radio.  „Het is geen wonder dat deze club jarenlang in de problemen heeft gezeten, als je ziet dat geen enkele trainer zijn contract heeft uitgediend de afgelopen tien jaar. Dat zegt meer over de manier hoe het er hier aan toe gaat, dan over de trainers”, aldus Pusic, die na dit seizoen nog een eenjarig contract heeft bij FC Twente.

Quote

Het is geen wonder dat deze club jarenlang in de problemen heeft gezeten

Marino Pusic

Trots

„Of het mogelijk is dat ik kampioen word en dan vertrek? In voetbal is alles mogelijk en bij deze club is ook alles mogelijk. Maar ik voel de steun van de mensen in de leiding wel, we werken prima samen. Als je ziet waar we vandaan komen, dan ben ik heel trots op mijn werk.”

Ook de regionale media kregen er in het interview van langs. Die noemde hij ‘incompetent’. „Ze zijn belachelijk. Ze zijn inhoudelijk zwak en hebben ernstige karakterproblematiek. Het zegt alles over hun karaktergezwel.”

Poll

Trainer Marino Pusic haalt in interview uit naar zijn FC Twente

  • Niet heel erg chique, het gaat nu juist beter met de club (23%)
  • Begrijpelijk, FC Twente heeft er de laatste jaren een potje van gemaakt (41%)
  • Hint hij hiermee op zijn vertrek na het verwachte kampioenschap? (37%)
5603 stemmen