Volledig scherm
Marino Pusic in zijn tijd als coach van FC Twente. © VI Images

Marino Pusic vertrekt naar AZ

ALKMAAR - Marino Pusic wordt de nieuwe assistent-trainer van AZ. De club uit Alkmaar heeft een mondeling akkoord bereikt met de voormalig hoofdtrainer van FC Twente, zo meldt het op de eigen website. Pusic gaat vanaf aankomend seizoen fungeren als rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer van AZ: Arne Slot.

“Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in de rol van assistent-trainer”, vertelt Pusic op de website van AZ. “Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan. 

Quote

AZ heeft een stabiele organisa­tie en een duidelijke visie.

Marino Pusic

“AZ is in mijn ogen een grote club die al jaren in de top van de Eredivisie presteert. Ik vind het een eer als zo’n club mij benadert”, reageert de 47-jarige trainer vanaf zijn vakantieadres. “AZ heeft een stabiele organisatie en een duidelijke visie. Ook het ambitieuze en innovatieve karakter van de club spreekt mij enorm aan.”

“We zijn blij dat Marino zijn jawoord heeft gegeven aan AZ”, reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts van de Alkmaarse club. “Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren.”

Trainer van het jaar

Marino Pusic werd afgelopen seizoen kampioen van de Eerste Divisie met FC Twente. Daarvoor was hij al als assistent verbonden aan de club uit Enschede. Marino Pusic werd onlangs nog verkozen tot Trainer van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Toch moest hij weg bij FC Twente, vanwege een slechte verhouding met spelers en staf. Zijn opvolger in Enschede is zijn voormalig assistent, Gonzalo Garcia Garcia.

Pusic werkte eerder als assistent in de jeugd van Vitesse/AGOVV, het eerste elftal van NAC Breda en Inter Baku.