Marlous Pieëte (FC Twente) naar Ajax

ENSCHEDE- Marlous Pieëte verruilt FC Twente voor Ajax. De buitenspeelster, die zeven seizoenen in het shirt van de Tukkers speelde, tekent voor één seizoen in Amsterdam.

Vlak voor het einde van de competitie gaf Pieëte (24) aan haar contract in Enschede niet te verlengen. De speelster was op zoek naar een nieuwe prikkel. Bij FC Twente sloot Pieëte, ook al jaren international voor Oranje, af met de tweede BeNe League-titel op rij.

Omdat de buitenlandse interesse beperkt bleef en door privé-omstandigheden besloot Pieëte voorlopig in Nederland te blijven. Het boegbeeld van de vrouwen van FC Twente kwam daardoor bij Ajax uit. De Amsterdammers eindigden in de BeNe League op een derde plaats, achter FC Twente en Standard Luik. Ajax timmert bovendien aan de weg met de vrouwenploeg en ziet in Pieëte een belangrijke aanwinst.

Voorafgaand aan haar laatste wedstrijd vertelde Pieëte in de Tubantia: ,,Ik heb geweldige jaren gehad bij FC Twente, maar kreeg ook het gevoel dat ik stil sta in mijn ontwikkeling”, zegt ze er zelf over. „Mijn medespelers kennen precies mijn sterke en zwakke punten. En ik ken ook alles en iedereen. Heb sterk de behoefte aan nieuwe prikkels, aan nieuwe meningen. Daarom ga ik weg.”

Lees het hele verhaal van destijds HIER (0,20 cent)

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement