Volledig scherm
Jorge Matos bij zijn presentatie donderdagmiddag © FC Twente

‘Matos is een frisse offensieve linksback’

DE LUTTE - José Matos verlengde onlangs nog zijn contract bij Cadiz tot en met 2022. Donderdagmiddag poseerde hij op het trainingskamp in De Lutte in het shirt van FC Twente. De 24-jarige gaat de vacature invullen die na het vertrek van Ricardinho links achterin was ontstaan. 

De Spanjaard wordt voor één seizoen gehuurd. ,,Hij is een frisse, felle, snelle offensieve speler, die heel snel kan omschakelen”, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen, die de speler al een tijdje op zijn lijst had staan. Matos komt uit de opleiding van Sevilla en verhuisde in 2018 naar de tweede divisionist Cadiz. ,, We hadden hem graag voor meerdere seizoenen aan FC Twente willen binden, maar huur was de enige optie.” 

Matos speelde het afgelopen seizoen 23 duels voor Cadiz en miste met zijn club net de play-offs voor promotie naar de Primera Division. Hij speelde bij Sevilla onder meer met Aitor en Gonzalez. Die laatste kwam vorig jaar uit voor de Tukkers. Matos wordt na Julio Pleguezuelo, Javier Espinosa en Aitor de vierde Spanjaard bij Twente en de vijfde nieuweling.