Volledig scherm
PREMIUM
Michel Jansen wijst de spelers van Heerenveen de weg op het trainingsveld. © Orange Pictures\Andre Weening

Michel Jansen: onder de Twentse radar gelukkig in Friesland

VRIEZENVEEN - Zijn grote voetballiefde is FC Twente, zijn huidige werkgever heet Heerenveen. De Tukker Michel Jansen (53) werkt al meer dan een jaar in het Friese land. Ver van de Twentse schijnwerpers heeft hij zijn plek gevonden.

Ze vragen het hem regelmatig, als hij in Vriezenveen loopt of bij DETO langs de lijn staat. ‘Goh, Michel wat doe jij tegenwoordig eigenlijk?’  Zondag in De Grolsch Veste ging het ook zo. ,,Ik was bij de wedstrijd tegen RKC om een analyse te maken en toen kreeg ik die vraag ook voorgelegd”, zegt Michel Jansen. Op de een of andere manier is hij na zijn vrij geruisloze vertrek bij FC Twente van de radar verdwenen. ,,De insiders weten wel dat ik bij Heerenveen zit, maar het grote publiek heeft dat niet echt meegekregen.” 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.