Volledig scherm
Screenshot: uitzending gemist

Mulder en Van Hooijdonk kraken voetbalbond KNVB

ENSCHEDE - Voetballand Nederland is een bananenrepubliek geworden. Dat zei Youri Mulder vrijdagmiddag op de NOS-televisie in reactie op de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB, waardoor FC Twente toch in de eredivisie mag blijven.

Mulder, inwoner van Enschede en voormalig assistent-trainer van FC Twente, vindt de gang van zaken rond de strafbepaling in Zeist bespottelijk.

Ook analist Pierre van Hooijdonk, die zich de laatste weken zeer kritisch opstelde richting FC Twente en zich niet populair maakte bij de fans, heeft geen goed woord over voor de KNVB.

Achter oren krabben
Volgens de voormalige spits heeft FC Twente goed kunnen profiteren van het onduidelijke reglement van de KNVB: ,,Voor FC Twente is dit natuurlijk fantastisch nieuws. Maar de KNVB moet zich achter de oren krabben en ervoor zorgen dat dit in de toekomst beter wordt geregeld. Er moet een ander reglement komen.", aldus Van Hooijdonk.

Enschede opgelucht
Mulder: "De bond moet dit beter regelen en andere straffen bedenken. Ook voor De Graafschap, die nu opeens toch degradeert, is dit allemaal raar gelopen. De bond moet dit in de toekomst beter regelen. Maar Enschede is opgelucht. Voor FC Twente is dit heel goed nieuws. De club zou bij degradatie failliet zijn gegaan. Twente is overigens al flink gestraft. En krijgt er nu opnieuw een boete bij."