Volledig scherm
Foto: VI Images

Munsterman: ‘11,5 miljoen voor Promes en 13 miljoen voor Tadic’

ENSCHEDE - Voor het eerst heeft FC Twente openheid van zaken gegeven over de hoogte van transferbedragen die de club ontvangt. Dat deed voorzitter Joop Munsterman op de clubsite van FC Twente.

Tot nog toe wilde de club nooit reageren op bedragen die de club betaalde of ontving voor spelers. "Maar er is veel berichtgeving over transferbedragen die niet of nauwelijks klopt en waar dan weer een reactie op wordt gevraagd. Dan verstrekken we de informatie, voor zover mogelijk, liever zelf”, verklaart Munsterman op de clubsite.

De preses vertelt onder meer dat FC Twente voor de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou 11,5 miljoen euro bruto ontvangt. "Dit bedrag kan oplopen tot 13,5 miljoen euro en is afhankelijk van de sportieve prestaties van de Russische club”, aldus Munsterman.
Voor Dusan Tadic, die naar Southampton vertrok, vangt FC Twente dertien miljoen euro. Dat bedrag kan nog eens met één miljoen euro worden verhoogd door bonussen.

Vijf partijen delen mee in transferbedrag
Toch spreekt de voorzitter tegen dat FC Twente door die twee miljoenentransfers nu ruim in de jas zit. Over de transfer van Tadic zegt Munsterman: "Vijf externe partijen delen mee in het transferbedrag. Het gaat om zijn voormalige club FC Groningen, zijn agenten, de speler zelf, Doyen Sports Group en er moet een solidariteitsbijdrage worden afgedragen. Dan blijft ongeveer de helft over, gedeeld door drie betalingstermijnen. (...). Kortom, de gedachte dat er 25 miljoen te besteden is klopt helaas niet: was het maar zo! Dat zou mooi zijn, maar de realiteit in het huidige voetbal, en daar heeft iedere club mee te maken, is helaas dat er gemiddeld een derde deel van de transfersom per jaar binnenkomt en dat daar dan ook nog eerst de verplichtingen van afgaan.”

'Gaan vervanger Promes halen'
Overigens sluit Munsterman daarmee niet uit dat FC Twente nog de transfermarkt op gaat de komende weken. Zoals bekend heeft de club het vizier gericht op Jens Toornstra (Utrecht) of Hakim Ziyech (Heerenveen), om een impuls te geven aan het middenveld. „We laten ons zeker niet opjagen, maar voor Quincy Promes proberen we uiteraard een vervanger te halen”, aldus Munsterman.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
 1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
  video

  ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

  Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’
 2. Supporters Schalke 04 in Grolsch Veste prachtige geste en beetje pijnlijk
  de bankzitter

  Supporters Schalke 04 in Grolsch Veste prachtige geste en beetje pijnlijk

  ENSCHEDE - Natuurlijk is het een prachtige geste, goed bedoeld ook na alle steun in moeilijke tijden. Maar tegelijkertijd is het ook een beetje pijnlijk. Het is alsof de mensen een rondleiding krijgen op de nieuwe afdeling, terwijl ze weten dat ze eruit worden gegooid. Op uitnodiging van FC Twente zaten vrijdagavond zo'n driehonderd supporters van Schalke 04 in de Grolsch Veste bij een wedstrijd in de eerste divisie.