Volledig scherm
© VI Images

Munten verdwijnen: vanaf nieuwe seizoen alleen nog contactloos betalen in De Grolsch Veste

ENSCHEDE - De horecamunten in het stadion van FC Twente verdwijnen vanaf aankomend seizoen. Het is vanaf het nieuwe seizoen alleen nog maar mogelijk om contactloos te betalen in de Grolsch Veste. De munten blijven tot 1 oktober geldig. Ook wordt vanaf eind juli de zogenoemde Vestekaart verstrekt aan alle jaarkaarthouders.

Wie nog munten heeft kan deze tot 1 oktober gebruiken als betaalmiddel rondom de thuiswedstrijden van FC Twente. Daarna kan er alleen nog maar worden betaald met eigen pinpas of de speciale Vestekaart, die jaarkaarthouders vanaf eind juli krijgen thuisgestuurd. De kaart fungeert als een soort van extra pinpas, waar supporters zelf een bedrag op kunnen zetten om mee te betalen in het stadion. 

De Vestekaart wordt sinds vorig seizoen al gebruikt door leden van de TOS, Gouden Talenten en Pegasus Club en is op te waarderen via iDeal, opwaardeerpunten in het stadion of bij de receptie van de club. 

Munten na 1 oktober?

Hoewel de munten tot oktober geldig zijn als geldig betaalmiddel in het stadion, zijn de betaalpenningen vanaf de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen al niet meer verkrijgbaar in de Veste. Wie na 1 oktober nog munten van FC Twente heeft kan deze inwisselen bij de receptie, waarbij de waarde van de munten als bedrag op de Vestekaart kan worden gezet.

Contant opwaarderen

Contant afrekenen bij horecapunten was in de Grolsch Veste al langer niet meer mogelijk. Wel konden supporters met muntgeld en briefgeld de horecamunten kopen via uitgifteapparaten in het stadion. Die apparaten worden aangepast, zodat er met zowel contant geld als met de pinpas een bedrag op de nieuwe Vestekaart kan worden gezet. Supporters die de kaart niet krijgen toegestuurd kunnen deze voor twee euro aanschaffen bij het stadion op doordeweekse dagen. 

Het is sinds begin vorig seizoen al mogelijk om bij de kiosken in de Grolsch Veste contactloos via pin te betalen.

Poll

FC Twente stapt af van muntjes: alleen nog contactloos betalen in Grolsch Veste

  • Eindelijk, bij andere voetbalclubs is dit al jaren het systeem (39%)
  • Niet blij mee, vooral met grote vriendengroepen zijn muntjes ideaal (38%)
  • Het scheelt in ieder geval flink wat ruimte in de portemonnee (23%)
1639 stemmen