Volledig scherm
PREMIUM
Blaise N'Kufo: "De betrokkenheid van de regio bij de club vind ik heel bijzonder." © frans nikkels

N'Kufo volgt FC Twente op afstand: ‘Fans verdienen een kampioenschap’

ENSCHEDE - Negen jaar geleden nam Blaise N'Kufo (43) de kampioensschaal in de eredivisie in ontvangst in Breda. Nu volgt hij de verrichtingen van FC Twente in de eerste divisie op 7.778 kilometer van Enschede. Als fan.

“Het gevoel dat je krijgt als je kampioen bent en als aanvoerder de schaal in ontvangst mag nemen, is geweldig. Voor de aanvoerder die nu de kampioensschaal krijgt zal dat ook speciaal blijven. Ik ben er heel trots op dat ik met FC Twente de eerste landstitel ooit heb gewonnen en dat ik die schaal aan de supporters mocht tonen. Dat vergeet ik nooit meer", zegt Blaise N'Kufo, die tussen 2003 en 2010 topscorer aller tijden werd bij FC Twente.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.