Volledig scherm
Keito Nakamura, de Japanse aanwinst van FC Twente, zette maandag voor het eerst voet in de Grolsch Veste. © FC Twente

Nakamura is geland, maar nog niet speelgerechtigd

ENSCHEDE - Hij speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Gamba Osaka. Maandagmiddag werd hij in Enschede medisch gekeurd en zette de Japanner Keito Nakamura zijn handtekening onder een 2-jarig huurcontract bij FC Twente.

Hoewel Nakamura wedstrijdfit is, laat zijn debuut voor FC Twente nog even op zich wachten. Net als de Georgische nieuweling Giorgi Aburjania heeft hij ook nog geen werkvergunning voor Nederland.

Bij FC Twente zijn ze dolblij met de 18-jarige aanvaller, die door vele clubs werd begeerd. Zo meldde Voetbal International vorige week nog dat FC Groningen onlangs een delegatie naar Japan stuurde om hem te verleiden tot een overgang naar het noorden van het land. Het werd dus het oosten voor Nakamura,  die door Twente voor twee jaar wordt gehuurd van Gamba Osaka. 

Volledig scherm
Nakamura met technisch directeur Ted van Leeuwen. © FC Twente
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.