Volledig scherm
Nicky Kuiper bij zijn laatste optreden in De Grolsch Veste. Als speler van Eindhoven bedankt hij het Enschedese publiek voor het applaus. © Screenshot FOX Sports

Nicky Kuiper terug bij FC Twente

ENSCHEDE - Nicky Kuiper keert terug bij FC Twente. De oud-speler gaat de onder 16 trainen van de Enschedese club. Kuiper promoveerde het afgelopen seizoen als speler met TEC Tiel naar de tweede divisie en was werkzaam in de opleiding bij Vitesse.

De voormalige linkervleugelverdediger speelde tussen 2009 en 2014 voor FC Twente. Daarna keerde hij nog een seizoen terug om in de beloften te gaan spelen. Kuiper werd in zijn loopbaan geteisterd door zware knieblessures, waardoor hij voortijdig moest stoppen met betaald voetbal. Naast Twente speelde hij voor Vitesse, Panathinaikos, Willem II en Eindhoven.

Job ten Thije wordt de nieuwe trainer van onder 19. Ten Thije wordt daarmee de opvolger van de naar PEC Zwolle vertrokken Niek Loohuis. Ten Thije was al werkzaam in de opleiding van Twente. Hij trainde de onder 17. Die plek wordt ingenomen door Jeffrey de Visscher, die doorschuift van de onder 15.

De selectie van onder 19 en de groep van de beloften worden zoals bekend één trainingsgroep. Theo ten Caat blijft verantwoordelijk voor de reserves.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: