Volledig scherm
Niek Loohuis leidde het afgelopen FC Twente onder 19 naar het kampioenschap. © Reinier van Willigen

Niek Loohuis weg bij FC Twente

ENSCHEDE - Niek Loohuis gaat weg bij FC Twente. De oefenmeester van de onder 19 kon voor één seizoen bijtekenen, maar hij verschilt van mening met de club over de invulling van zijn takenpakket en de lengte van zijn contract.

„Er is teveel gezegd en teveel beloofd wat ik op 20 mei bij mijn laatste gesprek niet op papier heb teruggezien”, zegt Loohuis. In het oorspronkelijke plan zou Loohuis samen met Theo ten Caat de leiding krijgen over de nieuwe beloftengroep en de onder 19. Die twee selecties smelten het komende seizoen samen tot één trainingsgroep.

Loohuis leidde het afgelopen seizoen de onder 19 naar de titel en de promotie naar de eredivisie.  Hij vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. Daar was Loohuis al eerder werkzaam in de opleiding.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: