Volledig scherm
Zondag speelt FC Twente uit bij PSV. De laatste keer dat Twente in Eindhoven speelde, kroonde het zich tot landskampioen. © BSR Agency

Nieuw: Eredivisie Cup bij de vrouwen, FC Twente treft PSV

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen speelt de komende weken geen eredivisievoetbal, wel komt de ploeg van trainer Tommy Stroot in actie in de gloednieuwe Eredivisie Cup. De regerend landskampioen trapt daarin zondag af met een uitwedstrijd bij PSV.

De Eredivisie Cup is een nieuwe competitie in het vrouwenvoetbal. Alle Nederlandse eredivisieclubs doen hieraan mee. De opzet behoeft enige uitleg. De teams spelen in een laddercompetitie, die is ingedeeld op basis van vier niveaus. De indeling is gebaseerd op basis van de eindstand in de eredivisie van het afgelopen jaar. Vandaar dat FC Twente begint als koploper.

Beker

De clubs kunnen elkaar drie speelrondes (uit en thuis) uitdagen om zo te stijgen of zich te handhaven. Wie aan het eind van het toernooi de bovenste ladder bezet, wint een beker. Omdat PSV in de eerste ronde niet is uitgedaagd door een ploeg uit een lager niveau speelt het automatisch tegen het overgebleven FC Twente.

Startpositie Eredivisie Cup

Niveau 1: FC Twente (1)
Niveau 2: Ajax (2), PSV (3)
Niveau 3: ADO Den Haag (4), PEC Zwolle (5), sc Heerenveen (6)
Niveau 4: VV Alkmaar (7), Excelsior Barendrecht (8)

Programma eerste ronde Eredivisie Cup*

Vrijdag, 19.30 uur
Excelsior Barendrecht - PEC Zwolle
VV Alkmaar - ADO Den Haag
SC Heerenveen - Ajax
Zondag, 14.30 uur
PSV – FC Twente

* Returns op vrijdag 25 oktober, 19.30 uur.

Tweede ronde Eredivisie Cup: vrijdag 6 en 13 december 2019.
Derde ronde Eredivisie Cup: vrijdag 21 en 28 februari 2020.