Volledig scherm
Erik Velderman © Wouter Borre

Nieuwe directie FC Twente presenteert zich aan achterban

ENSCHEDE - De nieuwe directie van FC Twente presenteerde zich woensdagavond voor het eerst in het openbaar aan de achterban. Waar in het verleden de nieuwjaarsboodschap altijd werd verkondigd door de voorzitters, brachten nu de directeuren Jan van Halst en de op 1 januari begonnen Erik Velderman de boodschap.

Nadat Van Halst nog eens stilstond bij het roerigste jaar uit de historie van de club, toonde hij zich tevreden over de huidige stand van zaken rond het eerste elftal.

,,Alleen al het feit dat de uitvakken voller zijn dan ooit. Zelfs voller dan in het kampioensjaar. Als we de balans opmaken, dan kunnen we ook niet anders dan tevreden zijn met de eerste seizoenshelft van de eerste selectie. Er viel genoeg te genieten’’, aldus de technisch- en commercieel-directeur.

Top 6 in Nederland
,, We hebben begin dit seizoen met elkaar gezegd: binnen drie seizoenen willen we terug zijn daar waar we horen: de top 6 in Nederland, meestrijdend om een Europees ticket. We denken dat dit haalbaar is. Aan dat nuchtere realisme houden we vast, want hoe goed het nu ook gaat; het is en blijft broos. Een vertrek of een blessure van een of twee spelers, een terugval zoals wel vaker gebeurt bij een jonge ploeg; we kunnen het niet uitsluiten. Kortom, we blijven keihard werken, maar tellen ook onze zegeningen op dit moment.’’

Evalueren
De commercieel-directeur Jan van Halst erkent dat er nog het nodig werk te verzetten is om Twente terug te krijgen in de subtop. ,,We hebben veel steun ervaren van onze sponsors, juist ook in moeilijke tijden als deze. Toch moeten we ook concluderen dat de afgelopen jaren hun weerslag hebben gehad op de commerciële inkomsten bij FC Twente. Natuurlijk de tijden zijn veranderd, ook bij de club. Misschien waren we ook wel een beetje verwend geraakt door de Europese jaren. Hoe dan ook, we zullen samen met onze businessclubs moeten gaan evalueren. Sluit bijvoorbeeld de huidige segmentatie nog wel aan bij de behoeften van onze sponsors? Of moeten we ook op dat vlak toe naar een herstructurering? Dat zijn vragen die we onszelf stellen.’’

Lees hieronder de hele nieuwjaarstoespraak

Volledig scherm
Jan van Halst © Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook