Volledig scherm
Alfons Wispels (rechts), met Joachim Andersen en Jan van Halst © Christian van der Meij

Nieuwe hoofdsponsor FC Twente bedankt voor skybox

ENSCHEDE - De nieuwe hoofdsponsor van FC Twente heeft bedankt voor een skybox in De Grolsch Veste. De man achter Pure Energie, Alfons Wispels, geeft de voorkeur aan een gewone zitplaats in het stadion.

Wispels gaat al jaren met zijn broers naar de wedstrijden van FC Twente en wil dat nu ook blijven doen. Vandaar dat hij afziet van het luxe onderkomen die een hoofdsponsor automatisch krijgt toegewezen.

'Ongelooflijk'
De nieuwe geldschieter van FC Twente werd vrijdagmiddag gepresenteerd. "Ongelooflijk dat we een week na het licentiebehoud al een nieuwe hoofdsponsor kunnen presenteren", vond technisch en commercieel directeur Jan van Halst.

Over Pure Energie zei de directeur: "Het is een regionaal bedrijf dat al jarenlang sponsor en supporter is. Daar zijn we enorm blij mee."

FC Twente stapt zelf ook over op de groene energie van het bedrijf, zowel in De Grolsch Veste als op het Trainingscentrum. FC Twente gaat een vijfjarig contract aan. Hiermee vermijdt de club naar eigen zeggen 5.368.134 kg CO2 uitstoot.