Volledig scherm
PREMIUM
Gonzalo Garcia Garcia © Emiel Muijderman

Nieuwe trainer FC Twente: ook een ervaren trainer is geen garantie

BeschouwingDe criticaster zal zich afvragen: waarom weer een assistent doorschuiven? De vierde al sinds 2013. Kijk eens hoe het met ze is afgelopen. Alfred Schreuder, René Hake en Marino Pusic kregen allemaal het vertrouwen om door te groeien bij FC Twente, maar ze eindigden allemaal op straat. 

Gonzalo Garcia Garcia is de volgende die in staat wordt geacht vanuit de tweede lijn de vooruitgeschoven post in te nemen. Het is een risico, klopt. Je hoort het bijna overal en altijd: Het trainerschap is een ervaringsjob. Garcia Garcia is nog maar twee jaar actief als assistent en FC Twente is nou niet bepaald de makkelijkste club van het land om te runnen. In Enschede ligt alles onder een vergrootglas en is de moeilijkheidsgraad enorm. 

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: