Volledig scherm
logo FC Twente club pagina

Nieuweling Aburjania nog niet speelgerechtigd voor FC Twente

GOOR - Het debuut van Giorgi Aburjania bij FC Twente laat nog even zich wachten. De Georgische middenvelder wacht op een werkvergunning. 

Omdat Aburjania niet speelgerechtigd is, ontbreekt hij zaterdag in de wedstrijdselectie van Twente voor het duel tegen het Belgische Leuven. De kans dat hij dinsdag tegen Schalke 04 wel kan spelen, is ook niet groot. Aburjania werd maandag overgenomen van Sevilla. 

Ook voor de Japanner Keito Nakamura moet FC Twente een werkvergunning aanvragen. De verwachting is dat Nakamura zich dinsdag in Enschede meldt. Zaterdag speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd voor Gamba. Na het duel, dat in 2-2 eindigde, bedankte Nakamura het publiek en nam hij afscheid. 

Naast Aburjania ontbreken tegen Leuven ook Paul Verhaegh, Wout Brama en Javier Espinosa. Het drietal is geblesseerd. Nieuweling Berggreen ontbreekt ook nog in de selectie, net als Alexander Laukart en Godfried Roemeratoe. Het duel in Goor begint om 14.30 uur.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: