Volledig scherm
logo FC Twente club pagina

Nieuweling Aburjania nog niet speelgerechtigd voor FC Twente

GOOR - Het debuut van Giorgi Aburjania bij FC Twente laat nog even zich wachten. De Georgische middenvelder wacht op een werkvergunning. 

Omdat Aburjania niet speelgerechtigd is, ontbreekt hij zaterdag in de wedstrijdselectie van Twente voor het duel tegen het Belgische Leuven. De kans dat hij dinsdag tegen Schalke 04 wel kan spelen, is ook niet groot. Aburjania werd maandag overgenomen van Sevilla. 

Ook voor de Japanner Keito Nakamura moet FC Twente een werkvergunning aanvragen. De verwachting is dat Nakamura zich dinsdag in Enschede meldt. Zaterdag speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd voor Gamba. Na het duel, dat in 2-2 eindigde, bedankte Nakamura het publiek en nam hij afscheid. 

Naast Aburjania ontbreken tegen Leuven ook Paul Verhaegh, Wout Brama en Javier Espinosa. Het drietal is geblesseerd. Nieuweling Berggreen ontbreekt ook nog in de selectie, net als Alexander Laukart en Godfried Roemeratoe. Het duel in Goor begint om 14.30 uur.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.