Volledig scherm

Nikolay Mihaylov kiest voor Italië

ENSCHEDE - Doelman Nikolay Mihaylov heeft eindelijk zijn keus gemaakt. Na twee maanden onderhandelen en afwachten verkoos de Bulgaar maandag het Italiaanse Hellas Verona boven het Spaanse Getafe.

Bij FC Twente werd al lang geen rekening meer gehouden met de keeper. Sonny Stevens werd aangetrokken als zijn vervanger en toen hij geblesseerd raakte, besloot Twente Nick Marsman niet nog een seizoen te verhuren. Dat Mihaylov sinds twee weken weer rondliep op het trainingsveld in Hengelo, omdat hij nog altijd geen nieuwe werkgever had, deed daar niets aan af. Ook afgelopen zaterdag werd hij niet opgenomen in de selectie.

Mihaylov kwam in 2007 over van Liverpool, het eerste seizoen op huurbasis. De nu 25-jarige keeper was tweede doelman achter Sander Boschker, maar dat veranderde na het kampioensjaar. Trainer Michel Preud'homme koos voor de jonge Mihaylov en posteerde de vedette op de reservebank. Hij greep zijn kans en stond zijn basisplek niet meer af.

In zijn jaren bij FC Twente kreeg de Bulgaarse beroemdheid de bijnaam 'Kortjakje' en 'Man van glas'. Hij kreeg de ene na de andere blessure en speelde veel te vaak niet. Vorig seizoen was aan alles te merken dat de koek op was. Zowel bij de speler als bij de club. Mihyalov moet nog een medische keuring ondergaan in Verona, daarna kan hij een contract tekenen voor twee jaar.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement