Volledig scherm
ANP

Onno Jacobs weg als algemeen-directeur bij FC Twente

ENSCHEDE - Onno Jacobs is niet langer op interim-basis algemeen directeur bij FC Twente. Hij krijgt een andere rol. Dat werd dinsdagavond duidelijk na een vergadering tussen de raad van commissarissen van FC Twente en de sponsors die garant staan voor een lening van 12 miljoen euro.

Commissarissen en de sponsors sloten dinsdag de rijen. Ook de pas benoemde commissaris Bert Nijboer is vertrokken, alsmede Cees van Ast, lid het bestuur van de Stichting FC Twente ’65. Deze stichting benoemt de commissarissen.

Mutaties
Van Ast vertrekt ‘wegens gezondheidsredenen’ en wordt opgevolgd door Axel Führi Schnetlage. Alexander van der Lof, topman van Twentsche Kabel, volgt Huub Rakhorst op als voorzitter van de Stichting FC Twente ’65. Het vertrek van Rakhorst zat al langer in de pen, de KNVB is begin vorige week al ingelicht over zijn vertrek. FC Twente moet heel erg op zijn tellen passen bij het doorvoeren van bestuurlijke mutaties.

Licentie
De KNVB heeft nadrukkelijk aangegeven, dat de club de aanbevelingen uit het rapport Knuppe moet volgen. En de inhoud van dat rapport verbiedt elke inmenging van kapitaalverschaffers op het beleid van de club. De licentiecommissie toetst dat achteraf. Als binnenkort blijkt dat de licentiecommissie van mening is dat er bij Twente toch nieuwe bestuurders verschijnen die er namens de financiers zitten, dan maakt de club het voor de KNVB wel heel eenvoudig om de licentie alsnog in te trekken en De Graafschap in de eredivisie te houden.