Volledig scherm
PREMIUM
Aitor. © Lars Smook

Op de rechterflank van FC Twente brandt het vuur

ENSCHEDE - Hij zat bij Barcelona nog in de kleedkamer bij Lionel Messi en is nu de smaakmaker van FC Twente: Aitor Cantalapiedra (22). De rechterspits met de fluwelen linkervoet is soms wispelturig, soms licht ontvlambaar. Maar het allerbelangrijkste: Aitor is van grote waarde.

Zou Lionel Messi weten dat hij zijn oud-ploeggenoot nu furore maakt in de stad waar de grote meneer bijna veertien jaar geleden tijdens het jeugd WK een beetje verliefd werd op een serveerster van het Dish Hotel? En een blauwtje liep. Zou Messi überhaupt nog weten wie Aitor is? Ooit deelden de twee linkspoten de kleedkamer in Camp Nou. 

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.