Volledig scherm
Peter Niemeyer duelleert in 2010 namens Werder Bremen met Miroslav Stoch van FC Twente. De Duitser krijgt samen met Eric Weghorst de leiding over de voetbalacademie van FC Twente. © Lars Smook

Opleiding FC Twente in handen van Eric Weghorst en Peter Niemeyer

De voetbalacademie van FC Twente staat vanaf nu onder leiding van het duo Eric Weghorst en Peter Niemeyer. Het koppel neemt de taken over van Evert Bleuming, die volledig terugkeert naar de scouting.

Nadat FC Twente vorig jaar ook op technisch gebied bijna failliet was, pakte hoofdscout Bleuming in de opleiding de handschoen op. Vanaf dag 1 was het echter al bekend dat het om een tijdelijke functie ging.

FC Twente heeft er nu voor gekozen om van het hoofd opleidingen een duobaan te maken. Niemeyer wordt de brug tussen de opleiding en de eerste selectie. Hij zal ‘s ochtends ook op het veld staan. Weghorst neemt vooral de organisatorische kant voor zijn rekening.

Overleg en samenwerking

De 52-jarige Oldenzaler was in het verleden keeperstrainer van de eerste selectie van FC Twente, maar door een zware knieblessure kan hij niet meer op het veld staan. “Peter en ik zijn van het overleg en de samenwerking”, zegt Weghorst. “We zullen het met z’n allen moeten moeten doen, we moeten geen eiland binnen de club hebben. Ons doel is om van FC Twente weer dat bolwerk van weleer te maken. De potentie is er. Onze hoogste jeugdteams spelen allemaal in de eredivisie en we hebben goede spelers in de academie.” 

Het komende seizoen zullen ook structureel jeugdspelers gaan meetrainen met de eerste selectie.