Volledig scherm
PREMIUM
FC Twente-trainer Marino Pusic voelt de druk toenemen. © Lars Smook

Opnieuw zit er een trainer in het nauw bij FC Twente

beschouwingNa drie nederlagen in de laatste vier duels ligt Marino Pusic onder vuur bij FC Twente. In Enschede is de trainer wel vaker de gebeten hond.

Het onbestemde gevoel hangt nog steeds in de lucht, als een echo die steeds terugkeert. De afgang tegen Jong Ajax heeft het nodige teweeg gebracht onder de supporters van FC Twente en die fans zijn onderhand toch wel gehard in het verwerken van teleurstellingen. Maar de 5-2 nederlaag van vrijdag had een andere lading. Het was een mokerslag. De aanhang voelde zich te kijk gezet, gekrenkt. Een enkeling had het zelfs over de grootste vernedering sinds mensenheugenis.

 1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
  video

  ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

  Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’
 2. Supporters Schalke 04 in Grolsch Veste prachtige geste en beetje pijnlijk
  de bankzitter

  Supporters Schalke 04 in Grolsch Veste prachtige geste en beetje pijnlijk

  ENSCHEDE - Natuurlijk is het een prachtige geste, goed bedoeld ook na alle steun in moeilijke tijden. Maar tegelijkertijd is het ook een beetje pijnlijk. Het is alsof de mensen een rondleiding krijgen op de nieuwe afdeling, terwijl ze weten dat ze eruit worden gegooid. Op uitnodiging van FC Twente zaten vrijdagavond zo'n driehonderd supporters van Schalke 04 in de Grolsch Veste bij een wedstrijd in de eerste divisie.