Volledig scherm
Frans Hartman (Archieffoto; 1988) © Jan Venema / Dagblad Tubantia

Oud FC Twente-voorzitter Frans Hartman overleden

ENSCHEDE – Frans Hartman (75), ondernemer en voormalig voorzitter van FC Twente, is woensdagavond overleden. Hij was van 1984 tot 1989 voorzitter van de Enschedese club.

Frans Hartman is bekend van de gelijknamige tuinmeubelenfabriek in Enschede; het bedrijf dat hij zelf oprichtte.

Boekhouder
In 1968 richtte hij samen met zijn vrouw het bedrijf Bemico Stalen Meubelen op. Na een succesvolle introductie van Hartman als merknaam voor een serie tuinmeubelen, werd de bedrijfsnaam in de tweede helft van de jaren tachtig gewijzigd in Hartman.

Bestuurslid
Hartman werkte als boekhouder in het bedrijf van FC Twente-bestuurslid Henk Olijve. Kort na de dood van Olijve in 1975 werd de oprichter van de tuinmeubelenfabriek zelf bestuurslid van de Enschedese voetbalclub. In 1984 volgde hij Ferdinand Fransen op als voorzitter.

Derde plaats
De boekhouder haalde in 1986 oud-trainer Kees Rijvers terug naar FC Twente in de functie van technisch directeur en trok Theo Vonk aan als trainer. Onder zijn leiding behaalde FC Twente drie achtereenvolgende jaren een derde plaats in de eredivisie.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement