Toen alles nog op rolletjes leek te gaan: Paul Verhaegh als aanvoerder in het oefenduel tegen het Turkse  Konyaspor.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen alles nog op rolletjes leek te gaan: Paul Verhaegh als aanvoerder in het oefenduel tegen het Turkse Konyaspor. © Robin Hilberink

Paul Verhaegh hoopt dat het afscheid nog even wordt uitgesteld

ENSCHEDE - Heeft Paul Verhaegh (36) door de coronacrisis  de laatste wedstrijd in zijn loopbaan gespeeld?  Na zestien jaar betaald voetbal, drie interlands en één WK moet de rechtsback van FC Twente vrezen voor een afscheid zonder dat er een bal aan te pas komt.

Stel: het seizoen wordt niet uitgespeeld. Dan zou je in het laatste optreden van Paul Verhaegh nog iets van symboliek kunnen zien.  De routinier die nooit speelt, nooit invalt werd op 7 maart tot verrassing van velen vier minuten voor tijd in de uitwedstrijd bij Vitesse ingebracht in het stadion waar hij in Nederland zijn beste jaren kende en een transfer naar de Bundesliga afdwong: het Gelredome. Alsof het zo moest zijn, alsof trainer Gonzalo Garcia hem nog even een afscheid gunde op een podium vol oude bekenden. Zo was het natuurlijk niet, maar met de wetenschap van nu heeft die invalbeurt plots een heel andere lading gekregen. Het zouden zomaar eens z’n laatste minuten als profvoetballer geweest kunnen zijn. Grappig detail: in die paar minuten dat hij meedeed creëerde hij de meeste kansen (twee stuks) van alle spelers die die avond in Arnhem op het veld hadden gestaan.