Volledig scherm
Paul Verhaegh verlaat teleurgesteld het veld na de 3-0 nederlaag bij AZ. © ANP Sport

Paul Verhaegh houdt gemengde gevoelens over na nederlaag tegen AZ

DEN HAAG - Paul Verhaegh kende een lastige start bij FC Twente. Tegen AZ keerde de 36-jarige routinier voor het eerst sinds 10 augustus - de uitwedstrijd bij FC Groningen - weer terug in het elftal. Hij kon de 3-0 nederlaag niet voorkomen.

Verhaegh maakte woensdag in het bekerduel tegen De Treffers zijn officiële rentree. Maar dat was, met alle respect, maar een uurtje tegen amateurs. Zaterdag was andere koek, AZ-uit, een topploeg in Nederland. „Ik ben blij dat ik weer heb gespeeld, en fysiek heb ik nergens last van. Al hebben we met z’n alleen veel moeten lopen.”  

Man minder

Dat kwam mede omdat FC Twente 72 minuten lang een man minder op het veld had staan na de rode kaart voor doelman Joël Drommel. „Dat was een vervelend moment, omdat we in die fase eindelijk wat controle hadden en wat beter in de wedstrijd kwamen”, vond Verhaegh, die zijn handen vol had aan de beweeglijke Idrissi. 

‘Niet uit elkaar gevallen’

„Na die rode kaart was het een zaak van goed verdedigen en dat we hebben we ook gedaan. Dan is het zonde dat je in de blessuretijd van de eerste helft een goal uit een afstandsschot tegen krijgt.” Na de pauze wist AZ de score verder op te voeren, maar Verhaegh vond desalniettemin dat de tien van Twente er alles hadden uitgeperst. „Het goede aan deze avond is dat we als team in de tweede helft niet uit elkaar zijn gevallen. Maar we kwamen hier voor een resultaat en dat zat er niet in.”