Pelupessy is populair in Sheffield: ‘Joey, can I have a picture?’

VideoSHEFFIELD - Als Joey Pelupessy (25) even boodschappen wil doen, moet hij er tijd voor uittrekken. De fans van Sheffield Wednesday zijn overal en willen graag eenpraatje met hem maken. De oud-speler van Heracles en FC Twente neemt de tijd voor iedereen.

Receptionist Aydan Cotton (23) zag Joey Pelupessy in januari een paar keer voorbijkomen in Jurys Inn, een hotel in het centrum van Sheffield. De voetballer uit Nijverdal had net de overstap gemaakt van Heracles naar Sheffield Wednesday en logeerde in het hotel. Cotton heeft een seizoenskaart, maar herkende de aanwinst nog niet. Nu valt hij nog net niet flauw als de middenvelder onverwacht voor zijn neus staat. "I love Joey", zegt de supporter. "Hij is erg populair hier."

  1. Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    ENSCHEDE - Om de pijn te onderdrukken slikt Tom Boere vier keer per dag paracetamol, plus een dosering Ibuprofen. De spits van FC Twente liep vrijdagavond in het thuisduel met FC Volendam een breuk in zijn kaak op en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. Vrijdag wacht hem ook nog een operatie, waarbij een plaatje in zijn kaak zal worden geplaatst. „Anders groeit alles waarschijnlijk weer scheef aan”, zegt Boere.