Volledig scherm
Marino Pusic als trainer van FC Twente. © BSR Agency

Pusic en Garcia zijn opeens elkaars tegenstanders

ENSCHEDE - Een beetje bijzonder is het wel. De hoofdtrainer van vorig seizoen is nu assistent. En de assistent van toen is nu hoofdtrainer. Marino Pusic en Gonzalo Garcia komen elkaar zaterdag tijdens AZ-FC Twente weer tegen. Als elkaars tegenstander.

Vorig seizoen vormden ze het duo dat FC Twente in een jaar terugbracht naar de eredivisie: Pusic en Garcia. Een Kroaat en een Uruguayaan samen op de bank in Enschede.  Pusic moest ondanks het kampioenschap vertrekken bij FC Twente, omdat er op de werkvloer te weinig vertrouwen was in zijn aanpak. Voor technisch directeur Ted van Leeuwen was er vanaf dag 1 maar één kandidaat: Gonzalo Garcia, de assistent van Pusic. Ondanks zijn gebrek aan ervaring vertrouwde Van Leeuwen hem de lastige klus in De Grolsch Veste toe. 

De spelers die er vorig seizoen ook al bij waren roemden meteen de visie van de nieuwe man. Garcia had veel meer een plan, zo heette het. Vorig seizoen speelde FC Twente een soort van overlevingsvoetbal, gebaseerd op toeval en momenten. Garcia is meer een man van structuren. Van een duidelijke strategie, anders wordt het een chaos en dat verafschuwt hij.

Pusic werd opgepikt door AZ waar hij weer terug is in de rol die hij bij FC Twente ook in eerste instantie had: die van assistent. Misschien ligt die functie hem ook wel beter dan het hoofdtrainerschap. Als assistent is hij meer één met de spelers en voelt hij een andere druk. 

Garcia is minder gevoelig voor die druk. Hij volgt zijn eigen koers en wekt niet de indruk dat de buitenwacht hem kan raken. Garcia is een ander type trainer dan Pusic. 

Zaterdag in Den Haag komen ze elkaar weer tegen. Vorig seizoen een duo, nu elkaars tegenstander.

Volledig scherm
Gonzalo Garcia, woensdag coachend langs de lijn in het duel tegen De Treffers. © BSR Agency