Volledig scherm
Javier Espinosa aan de bal namens FC Twente. © FC Twente

Pusic kent geen twijfel: Espinosa speelt

HENGELO - Javier Espinosa maakt zaterdag zijn debuut bij FC Twente. De Spaanse middenvelder werd vorige week vastgelegd door de Enschedese club. Hij is de vervanger van Matthew Smith die met de nationale ploeg van Wales op stap is.

Hoewel Espinosa geen voorbereiding heeft gedraaid, en maandag bij de beloften van Twente pas zijn eerste 60 minuten van het seizoen heeft gemaakt, kent trainer Marino Pusic geen enkele twijfel.  

„In dat duel tegen Heracles en op de trainingen hebben we genoeg gezien. Hij heeft een goede indruk achtergelaten. We gaan wel zien hoe lang hij het volhoudt”, aldus de oefenmeester. „Hij is balvaardig, heeft gevoel voor de ruimte en kan medespelers voor de keeper zetten.”

Onder indruk van TOP Oss

Pusic is onder de indruk van tegenstander TOP Oss. „Voor veel mensen sprankelt de naam TOP misschien niet, maar ik overdrijf niet als ik zeg dat dit de beste tegenstander is die we tot dusverre zijn tegengekomen. Ze hebben een uitstekende mix, met veel geroutineerde spelers. Ze hebben zes punten, maar dat hadden er 9 moeten zijn, want vorige week tegen Cambuur hadden ze ook moeten winnen. Ik heb twee duels van ze gezien en twee keer waren ze de bovenliggende partij. TOP is een heel taaie tegenstander.”