'Rafael Ramos lijkt de broer van Ronaldo wel'

De Ballen VerstandALMELO - Wat kunnen we verwachten van FC Twente en Heracles het aankomende weekeinde? Voetbalwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde kijken vooruit richting de eerste speelronde in de Eredivisie en bespreken de actualiteit rondom FC Twente in de rubriek De Ballen Verstand.

Heracles opent het seizoen zaterdag in Amsterdam bij Ajax. Beide clubwachters verwachten geen stunt van Heracles in Almelo. ,,De nieuwe trainer heeft allerlei nieuwe dingen. Of hij een goede trainer is weet ik niet, maar het is wel heel interessant", aldus Wagenaar.

Ramos

Ten Voorde zag FC Twente deze week de Portugese rechtsback Rafael Ramos aantrekken. Een speler die gelijk al opviel door zijn fysieke gesteldheid. ,,Hij lijkt de broer van Cristiano Ronaldo wel. Er wordt vaak geklaagd over de fysieke gesteldheid in Nederland. Voetbal is een vak. Spelers die om half 1 in de middag naar huis gaan, dat kan niet meer."

Volledig scherm
Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde.
  1. ‘Is Peterson al op het matje geroepen bij Heracles?’
    nabeschouwing

    ‘Is Peterson al op het matje geroepen bij Heracles?’

    ENSCHEDE - Heracles en het spelen op gras: zo langzamerhand ga je serieus denken dat de Almelose voetballers er maar niet aan kunnen wennen. Na de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht zei Kristoffer Peterson dat hij liever op gras speelt. En dat hoor je een speler van Heracles niet vaak roepen. FC Twente pakte op de valreep de zege bij Volendam en 1500 Tukkers waren er bij. Fardau en Leon kijken terug op weer een bewogen weekend.