Volledig scherm
© ANP Pro Shots

René Hake weg als trainer van FC Twente

AUDIOENSCHEDE - René Hake is niet langer de trainer van FC Twente. Marino Pusic neemt zijn taken over.

Hake vertrekt niet uit Enschede, maar krijgt een andere functie. FC Twente gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, tot die tijd staat assistent-trainer Marino Pusic voor de groep. TV Enschede FM sprak over het vertrek van Hake en eventuele opvolgers met clubwatcher Leon ten Voorde. Beluister dat item hieronder terug.

Slechte seizoensstart

Jan van Halst: “We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen. De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten. Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II, was wat dat betreft kenmerkend.” 

“Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep dit seizoen niet in de problemen hoeven te komen. Samen met Rene hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verder gaat in een andere rol bij de club. Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor Rene zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt.”

Nieuwe functie

Hake nam in 2015 de taken van hoofdtrainer Alfred Schreuder over, die werd ontslagen. De geboren Coevordenaar loodste de club vorig seizoen naar een verrassende zevende plaats in de competitie, in een periode van veel onrust rondom de club. Samen met FC Twente wordt bekeken welke functie Hake gaat bekleden binnen de club.