Volledig scherm

Reservekeeper FC Twente was vier jaar geleden nog veldspeler

ENSCHEDE - Door de ziekte van Sonny Stevens, een blessure bij Timo Plattel en het niet speelgerechtigd zijn van Filip Bednarek (hij speelde vrijdag al bij de beloften) zat zondag bij FC Twente de vierde keeper op de bank, A-junior Joel Drommel.

Veldspeler wordt keeper

Het verhaal van de jonge doelman uit Bussum is bijzonder, want hij keept nog maar vier jaar. Daarvoor maakte hij nota bene als veldspeler deel uit van de jeugdopleiding van Almere City. Drommel vond keepen echter leuker en maakte daarna de overstap naar IJsselmeervogels. Daar speelde hij vorig seizoen in A1 toen Twente hem per toeval op het spoor kwam.

„Ik gaf een keepersclinic en daar was Joel ook”, vertelt keeperstrainer Eric Weghorst. „Al na een paar ballen zag ik hoe goed hij was. Ik vroeg hem waar hij speelde en tot mijn verbazing was hij nog niet zo lang keeper en speelde hij nog bij de amateurs.”

Groot talent

FC Twente nodigde Drommel uit voor een trainingsstage. Hoewel meerdere clubs hem in die periode op de radar kregen koos hij voor Twente, waar hij dit seizoen in A1 speelt. Drommel wordt binnen de club uit Enschede als een groot talent beschouwd.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement