Volledig scherm
Peet Bijen, hier nog aanvoerder van het eerste elftal tegen Willem II, maakt de laatste weken minuten bij de reserves. © BSR Agency

Reserves FC Twente eindigen troosteloos onderaan

ENSCHEDE - Het heeft verder geen gevolgen, maar het staat wel slordig: de reserves van FC Twente zijn als laatste geëindigd in de beloftencompetitie. Met nog één duel te gaan bedraagt de achterstand op nummer voorlaatst De Graafschap vier punten.

De reserves, die vorig seizoen nog prima draaiden,  wisten geen wedstrijd te winnen en kwamen niet verder dan drie remises. Maandagavond werd alweer de zesde wedstrijd van het seizoen verloren. Heerenveen was op eigen veld met 2-0 te sterk. Bij Twente stonden onder meer de selectiespelers Bijen, Lautibeaudiere, Aburjania en Zekhnini binnen de lijnen. 

De beloftencompetitie wordt na de winterstop opgesplitst. De bovenste ploegen gaan door naar de zogenaamde kampioenspoule. De rest gaat verder in een andere competitie.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.