Volledig scherm
Archieffoto © Ron Jonker

Roetgering: 'Dit mag je niet meer weggeven'

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen won woensdagavond met 2-0 van Sparta Praag in de eerste ronde van de Champions League en gaat zodoende met een riante voorsprong de return in.

Trainer Tommy Stroot was na afloop zeer tevreden. "Voor de wedstrijd teken je voor zo'n resultaat, twee doelpunten en geen tegengoals. Een ideale uitgangspositie."

Stroot zag dat zijn ploeg het vooral voor de rust lastig had met de fysiek sterke Tsjechen. "Gelukkig hebben we in de tweede helft rustiger gevoetbald en scoorden we op het laatst nog twee keer. Vooral die laatste goal was een hele belangrijke."

Primeur
Aanvoerster Maud Roetgering beleefde meteen een primeur als aanvoerster in De Grolsch Veste. Twente won voor de eerste keer een wedstrijd in het hoofdtoernooi. "Een mooie prestatie, maar de wedstrijd was dramatisch. Vooral de eerste helft. Ik kan me voorstellen dat mensen in de rust weggezapt hebben. Ik heb zelden zo slecht gespeeld. Ondanks dat hebben we wel de nul gehouden. Ook dat was ons nog nooit gelukt. We staan nu met 2-0 voor en als we volgende week een keer scoren staan we in feite al met 4-0 voor. Dit mag je dus niet meer weggeven."